alaScore

alaScore
er en pålidelig, objektiv og enkel rating af produktkvalitet.

Hvorfor behøves alaScore?

alaScoreFordi det repræsenterer en uafhængig, enkel og troværdig målestok for produktkvalitet.

Uafhængig: alaTest er en helt uafhængig organisation og er ikke på nogen måde forbundet med de kilder, der listes på vores site. Derved har alaTest ikke nogen indflydelse på de ratings, der gives ved anmeldelserne. Vi foretager ikke nogen kvalitativ bedømmelse af, hvilken kilde der er mest tilforladelig. Den matematiske formel, vi bruger for til at beregne en produktrating – alaScore – er helt objektiv i forhold til kilder og mærker.

Enkel:alaScore viser og sammanfatter en stor mængde information, og dermed er sammenligningen af produkters forskellige kvalitet enkel.

Troværdig:alaScore baseres på en stor mængde professionelle anmeldelser og brugeranmeldelser fra et stort antal kilder i hele verden. Vi mener, at jo flere anmeldelser, der foretages af et produkt, desto mere troværdigt og rigtigt bliver ratingen.

Troværdig: alaScore baseres på en stor mængde professionelle anmeldelser og brugeranmeldelser fra et stort antal kilder i hele verden. Vi mener, at jo flere anmeldelser, der foretages af et produkt, desto mere troværdigt og rigtigt bliver ratingen.


Hvilke faktorer indgår i alaScore - beregningen?

Der tages hensyn til flere vigtige faktorer, når en alaScore udregnes. Mange af disse tages ikke med, hvis man kun foretager en gennemsnitsberegning af alle ratings. Faktorerne, der tages hensyn til ved udregningen, er:

Faktor 1: Relativ produktkarakter for hver kilde og kategori

De fleste kilder er meget positive over for de produkter, de tester, hvilket gør, at flere produkter har tendens til at få mere fordelagtige karakterer end mindre fordelagtige karakterer. alaTest beregner en relativ produktrating for hver kilde.

Faktor 2: Kildens troværdighed

En rating fra en kilde, der kun har testet et eneste kamera, er sandsynligvis mindre troværdig end en rating fra en kilde, der har prøvet 500 forskellige kameraer. Vores opfattelse er, at desto flere produkter en kilde har testet indenfor en kategori, desto mere ekspertise har den kilde indenfor denne kategori. Vi bedømmer derved en kildes kvantitative troværdighed.

Faktor 3: Fordeling af professionelle produktanmeldelser sammenlignet med brugeranmeldelser

Ved beregningen af alaScore lægges der større vægt på professionelle produktanmeldelser end brugeranmeldelser. Professionelle produktanmeldelser udføres af eksperter indenfor deres respektive område og har generelt en større troværdighed end brugeranmeldelser.

Faktor 4: Nye produkter sammenlignes med gamle produkter.

Vi sammenligner nye produkter med andre nye produkter og også med gamle produkter. For hver alaScore har vi en nedskrivningsfaktor baseret på alder. Dette fører til at eksempelvis en mp3-afspillere, der har en høj rating, gradvis vil få denne rating sænket med tiden. Udviklingen går fremad og højere krav stilles til nye produkter sammenlignet med produkter, der er ældre og er blevet testet længere tilbage i tiden.

nedskrivningsfaktor varierer afhængigt af udviklingen inden for de respektive kategorier. Vaskemaskiner har for eksempel en langsommere nedskrivningsfaktor end MP3-afspillere.

Produktalder bestemmes ved, at vi beregner en fiktiv produktalder baseret på den gennemsnitlige anmeldelsesdato for alle anmeldelser af det specifike produkt.